RÅDGIVNING

Med både råg i ryggen, gröna fingrar och stor kunskap om trädgård och odlingsteknik i växthus under svenska klimatförhållanden vill vi dela med oss av det vi lärt oss genom åren till dig! Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på vid köp av växthus men också ta del av våra tips och råd kring förberedelser och odling.

RÅD INFÖR PLANERING AV VÄXTHUS

När man funderar på växthus finns det några saker att tänka på. Vad ska växthuset användas till? Vad passar till huset? Var ska huset placeras. Dessa saker påverkar hur ditt växthus ska anpassas för att passa dina förutsättningar och behov.

VÄXTHUSGUIDEN

Orangeri, växthus, isolerat uterum eller vinterträdgård? Vad är skillnaden, vad skall jag tänka på och hur väljer jag?

BYGGLOVSGUIDEN

Du kan behöva bygglov för ditt växthus, orangeri, isolerade uterum och vinterträdgård. Det kan vara bra att involvera byggnadsnämnden i kommunen i tidigt skede och också undersöka om du behöver grannarnas godkännande.

PLATTLÄGGNING

Med planering, noggrannhet och riktiga redskap lägger du enkelt din plattbelagda yta själv. Har du inte tid, finns det anläggningsfirmor.

GRUNDLÄGGNING FÖR MUR

Växthus med mur är väldigt vackra och här kan man förverkliga sin egna unika stil genom materialvalet. När man ska bygga ett växthus på mur är det dock en del att tänka på. Läs mer i vår guide för grundläggning för mur.

LILLA VÄXTHUSSKOLAN

För att lyckas med odling i växthus måste man tänka på valet av växter, ventilation, bevattning och skuggning. Detta gäller även om du vill ha till växthus som en härlig plats att njuta i. Läs mer i vår lilla växthusskola.

BLI INSPIRERAD

Bläddra bland nästan 200 sidor inspiration, tips, kunskap och idéer om hur du skapar rum i trädgården. Information om vad du bör tänka på inför planering av ditt uterum eller växthus.

Läs vår katalog online här >> Beställ ditt ex till brevlådan >>

VISNINGSTRÄDGÅRDAR

Det bästa sättet att ta del av alla möjligheter vi erbjuder är att besöka någon av våra tre utställningsträdgårdar.

Här visar vi våra konstruktioner av växthus, lusthus, helisolerade uterum och vinterträdgårdar i en naturlig miljö som ger dig det rätta perspektivet och en äkta känsla av hur det kan se ut hemma i din egen trädgård.

Se våra visningsträdgårdar >>